Geld besparen op je lening: 6 tips

      Reacties uitgeschakeld voor Geld besparen op je lening: 6 tips

Op een lening kun je veel geld besparen wanneer je voor het afsluiten goed nadenk over wat de meest gunstige situatie voor je is. Sluit niet zomaar een lening af via de eerste de beste aanbieder. Ook wanneer je al een lening hebt kun je onderstaande tips toepassen. Het zou kunnen dat je daarmee geld kunt besparen op je lening. Deze tips zijn handig bij het afsluiten van een nieuwe lening maar kun je ook gebruiken wanneer je je lening wilt oversluiten. Het is zeker slim om regelmatig je lening die je hebt afgesloten te bekijken en te vergelijken met andere aanbieders.

Met deze tips kun je gemakkelijk veel geld besparen op je lening:

  1. Vermijd het lenen via dure maatschappijen. Bij klantenkaarten, creditcardmaatschappijen en postorderbedrijven betaal je al snel de maximaal toegestane rente van 14%!
  2. Voeg meerdere leningen samen tot één voordeliger lening. Door een groter bedrag bij een aanbieder te lenen profiteer je van een lagere rente.
  3. Leen niet meer dan nodig. Hoe meer je leent, hoe meer je uiteindelijk terug moet betalen. Door zo weinig mogelijk te lenen bespaar je dus geld, hoe aantrekkelijk sommige bedrijven het ook laten lijken.
  4. Kies een lening met een zo kort mogelijke looptijd. Los de lening die je hebt dus zo snel mogelijk af. Hierdoor ben je sneller weer van de lening af en betaal je minder lang de maandelijkse rente. Bij een langere looptijd zijn de maandlasten wel lager maar betaal je uiteindelijk langer rente waardoor de lening duurder zal zijn dan een lening met een korte looptijd en een hoger rentepercentage.
  5. Kies voor een lening waarbij het mogelijk is om boetevrij af te lossen. Wanneer je een financiële meevaller hebt kun je ervoor kiezen om de lening sneller af te lossen zonder een boete te betalen.
  6. Vergelijk meerdere aanbieders van leningen op hun rentepercentage en alle voorwaarden. Hoe vergelijk je verschillende leningen?