Maak slim gebruik van de overstapservice

      Reacties uitgeschakeld voor Maak slim gebruik van de overstapservice

Veel aanbieders van leningen hebben een zogenaamde overstapservice. Door gebruik te maken van deze service hoef je zelf niet meer te regelen dat je oude lening wordt afbetaald en opgezegd. Dit regelt de nieuwe aanbieder allemaal voor je. Dit maakt de overstap allemaal net even makkelijker.

De overstapservice, een handig hulpmiddel

Bijna alle aanbieders van kredieten bieden deze gratis overstapservice aan. Dit doen zij natuurlijk om jou de drempel over te helpen om klant te worden. Ze willen de overstap zo makkelijk mogelijk maken zodat je de stap ook echt gaat zetten. Dit is natuurlijk slim van de aanbieder, maar ook zeker handig voor jou. Zo heb jij er geen omkijken meer naar en weet je zeker dat alles voor je wordt geregeld door iemand die er verstand van heeft.

Controleer je BKR notering

Controleer echter wel wanneer de overstap is afgerond of je oude aanbieder ook de BKR notering heeft laten verwijderen bij het BKR. Wanneer hij dit niet heeft gedaan sta je straks geregistreerd met twee leningen op je naam terwijl je er maar één hebt. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor de toekomst en problemen opleveren bij het afsluiten van een nieuwe lening, een hypotheek of bijvoorbeeld een telefoonabonnement.