Maandbedrag van je lening verlagen

      Reacties uitgeschakeld voor Maandbedrag van je lening verlagen

Het is in sommige gevallen mogelijk om het bedrag dat je maandelijks aan aflossing van de lening betaalt te verlagen. Je maandbedrag verlagen betekent dat je een lager bedrag per maand terugbetaald. Daardoor neemt de looptijd  van de lening wel toe. Uiteindelijk zal het totaal terug te betalen bedrag hoger liggen dan met een kortere looptijd. Er zijn een aantal voor- en nadelen verbonden aan het verlagen van het maandbedrag. Deze worden hieronder besproken.

Waarom een langere looptijd nemen? De voordelen

  • Het kan gebeuren dat je door omstandigheden niet meer in staat bent om het hogere bedrag zonder problemen maandelijks af te lossen.
  • Een andere reden zou zijn dat je maandelijks meer financiële ruimte wilt creëren voor jezelf.

Nadelen van een langere looptijd van de lening

  • Het totaal terug te betalen bedrag neemt toe. Hierdoor ben je uiteindelijk meer geld kwijt aan rente dan wanneer je een lening hebt welke in een kortere periode wordt afgelost.
  • Je zit langer in de schulden. Dit kan weer andere problemen met zich meebrengen. Denk er bijvoorbeeld aan hoe het voelt om te weten dat je nog schulden hebt. Het zou fijner zijn wanneer je van de schulden af bent. En wel zo snel mogelijk.